RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gir salg på Aker Kværner etter møte

Sist oppdatert:
Meglerhuset ABG Sundal Collier gir en salgsanbefaling på Kjell Inge Røkkes Aker Kværner. Analytikerne har møtt Masa-sjef Jorma Eloranta
ABG Sundal Collier har vært i møte med den avgående Akers Masa Yard-sjefen Jorma Eloranta. Møtet ble holdt på tirsdag og poenget ved møtet var å diskutere situasjonen ved det finske verftet.

Meglerhuset skriver at ordreboken til Masa er tynn, samtidig som nye ordrer er usikre og avhengig av ytterligere investeringer fra cruiseoperatørene. Masa Yard er nå i blant annet i budkonkurranse om bygging av et skip for Carnival, som vil bli håndtert i første kvartal 2004.

Verftet er imidlertid optimistisk til å sikre ytterligere kontrakter, men ABG Sundal Collier tror at lite kan gjøres for å bedre aktiviteten i første halvår 2004.

- Vi venter at aktivitetsforbedrende muligheter vil stige i andre halvår 2004, tidligst, skriver ABG Sundal Collier i meldingen til kundene.

Og meglerhuset fortsetter:

- I de siste kvartalene har Aker Kværners resultater i hovedsak blitt reddet av skipsbyggingsaktivitetene. Likevel, utsiktene for den finske operasjonen er svakere, i tillegg til at det er fortsatte problemer i Philadelphia-verftet. Også revurdering at Akers pensjonsforpliktelser kan føre til nedskrivninger at pensjonsmidlene, sier ABG Sundal Collier.

Oppsummering:

Anbefaling: Salg
Kursmål: 100 kroner
Meglerhus: ABG Sundal Collier
Dato: 18. desember 2003

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere