RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gir SFT munnkurv

Sist oppdatert:
Statens forurensningstilsyn (SFT) har fått munnkurv av olje- og energiministeren om hvor oljeselskapene skal slippe til i Lofoten
SFt er en av de viktigste fagmyndigheten innen miljøspørsmål

Det er i den interne striden regjeringen rundt en gjenåpning de fiskerifølsomme områdene rundt Lofoten, kalt Nordland VI, for leting etter olje og gass, at SFT har fått munnkurv. Spørsmålet har gjort konsesjonsrunden til et så brennbart politisk spørsmål at regjeringen kan sprekke på det. Det er nå få dager til olje- og energiminister Einar Steensnæs (KrF) skal dele ut nye letekonsesjoner i den 18. konsesjonsrunden i Norskehavet.

Men hva SFT mener om de enkelte lisensene som departementet tilbyr selskapene å søke på, er unntatt offentlighet. Begrunnelsen er at det dreier seg om et internt arbeidsnotat.

I den forrige konsesjonsrunden ble imidlertid SFTs vurderinger av hvor oljeselskapene skulle få lete offentliggjort. Ifølge Olje- og energidepartementet skjedde det en feil den gangen.

- Den gang skulle ikke dette vært offentlig, vi går nå tilbake til den gamle praksisen, sier informasjonssjef Sissel Edvardsen i Olje- og energidepartementet til Aftenposten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere