*Nettavisen* Nyheter.

Gir spinning dårlig ereksjon?

Foto: kzenon (Getty Images/iStockphoto)

Studie sjekket hvilken rolle sykling har på ereksjonsproblemer.

10.08.11 09:14

(SIDE2:) Ifølge diverse artikler i media kan sykling gi økt risiko for dårligere ereksjon og lidelser i prostata. Derfor ville denne studien se på hvilken rolle sykling har på ereksjon og nedre urinveislidelser.

Denne artikkelen er skrevet av: Trening.no

I perioden 26. juni 2010 til 20. juli ble grad av nedre urinveislidelser (problem med å tømme blære og ufrivillig vannlating) og ereksjonsproblemer målt ved hjelp av spørreskjema. Forsøkspersonene var deltakere av sykkelklubber og tilsette ved sykehus, offentlige kontor og universitet.

Forsøkspersonene ble delt i to grupper, en sykkelklubbgruppe (142 menn med gjennomsnittsalder 44 år og en kontrollgruppe som ikke syklet (83 menn med gjennomsnittsalder 42 år).

Personer som hadde en historie med urologiske eller andre kroniske sykdommer ble ekskludert fra undersøkelsen.

Resultat
Resultatene av undersøkelsen viste av å delta i en sykkelklubb ikke ga økt forekomst av nedre urinveissymptomer eller ereksjonsproblemer sammenlignet med en kontrollgruppe.

Konklusjon
Resultatene fra denne studien foreslår at det å bruke sykkel som trening ikke har noen negativ påvirkning på nedre urinveissymptomer eller på ereksjon hos friske menn.

Forskerne påpeker at studien har en svakhet ved at det kun er brukt spørreskjema.

LES OGSÅ:
Trening gir økt sexlyst?
Sex, menn og idrettslig prestasjonsevne.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.