Gir trøst på Norway Cup

Foto: (Side2)

– Det er mange som har hjemlengsel og trenger trøst.

04.08.10 15:18

(SIDE2): Det sier leder ved Norsk Folkehjelps feltsykehus på Ekeberg, Monica Nervik.

Årets store fotballturnering på Ekeberg fører med seg mest fotballrelaterte skader. De aller vanligste er skader som skrubbsår og gnagsår, men også mer alvorlige takle-skader som forstuinger, overtråkk og brudd.

I år er det så langt rapportert 848 skader til feltsykehuset Norsk Folkehjelp har satt opp på Ekebergsletta. Det laveste tallet på fem år. I år har det derimot vært en del som har kommet i annet ærend. Nemlig fordi de lengter hjem.

– Det er særlig jenter i tenårene som har kommet hit for å få trøst. Mange lengter hjem og da er det bare å gi litt trøst, sier Monica Nervik til Side2. Hun mener det er fint å kunne bidra og være en slags reservemamma når hjemlengselen blir for stor.

– Jeg prøver å roe jentene ned, også prater vi litt. Ting kan være trist fordi laget er slått ut, eller fordi det er vanskelig å finne fram. Eller rett og slett fordi de er i en stor by og alt blir voldsomt og nytt, sier Nervik.

Ingen ekstreme skader
Norsk Folkehjelp holder til i et stort telt i skolegården på Ekeberg skole og er også representert på fire ulike plasser ute på området, samt ute på andre baner utenfor Ekeberg.

Kollegene ved Norsk Folkehjelp, Viggo Røstvik og Frode Hansen mener årets Norway Cup så langt ikke har hatt de ekstreme skadene eller andre uforutsette sykdommer.

LES OGSÅ:

Kjendiskamp på Ekebergsletta

Se Linnis giftering

– I 2006 var det for eksempel vepseår og da var det mange som kom med vepsestikk, sier tjenesteleder Frode Hansen. Ser vi på statistikken for 2006 finner vi at det var 478 innrapporterte insektstikk det året, mot 48 så langt i år.

– Dette er et gjennomsnittsår. I fjor var det for eksempel svineinfluensa og en del hadde begynnende symptomer, og mange kom til oss med det, sier Hansen. Han påpeker at den viktigste oppgaven de gjør er å gi folk gode minner fra turneringen.

– Vi prøver å bidra så godt vi kan, med hva det måtte være, smiler han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.