*Nettavisen* Nyheter.

Girlpower i Europas kongehus

Snart kan disse søte prinsessene bli dronninger.

27.04.07 15:16

(SIDE2): Loven ble endret i Norge i 1990, noe som betyr at prinsesse Ingrid Alexandra blir skrevet ned i historiebøkene. Hun er den første fødte kvinnelige tronarving, og blir hele Norges dronning.

HER ER TRONARVINGENE:

Ingrid Alexandra
I Norge er det prinsesse Ingrid Alexandra (3) som skal overta tronen etter sin far kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit. I dag er det slik at det første barnet som blir født arver tronen, uansett kjønn.

Leonor
I Spania er det lille Leonor (ett og et halvt år) som skal overta tronen. Hun får om få dager en lillesøster. Dersom Leonor får en bror, vil han ta over som tronarving. Letizia og Philippe har derfor avslørt at de får en datter, for å unngå tronearvings-debatten.

Catharina-Amalia
Prinsesse Catharina-Amalia (3) av Nederland, er den første i rekken etter sin far, kronprins Willem-Alexander og prinsesse Máxima. Catharina-Amalia skal bli den kvinnelige maktlederen i Nederland, og er den første i rekken som ikke er et andrevalg.

Elisabeth
Prinsesse Elisabeth (5) er den neste i rekken etter far kronprins Philippe og mor kronprinsesse Mathilde.

Den lille jenta har allerede begynt opplæringen som regent på Sint-Jan Berchmanscollege i Bryssel. Hvis hun tar over tronen, blir hun Belgias første dronning - noensinne.

Les mer om kjendiser og kongelige her:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.