RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Giro-treer: - Kanskje jeg heller blir postmann

Foto: Joel Saget (Scanpix/Afp)
Sist oppdatert:
- Jeg er i ferd med å gå til grunne av stress, sier De Gendt.

Belgiske Thomas De Gendt, 26, har ikke kontrakt for neste år, og nå frykter han karrieren er over.

- Halvparten av guttene på det belgiske landslaget har ikke kontrakter for neste år. Vi har knapt snakket om annet enn krisen i sykkelsporten siden vi kom på hotellet. Jeg ser kanskje rolig ut, men jeg er i ferd med å gå til grunne av stress. Jeg har satset vanvittig hardt mot VM-tempoen for å vise at jeg kan kjøre bra. Så faller jeg gjennom på grunn av presset, sier De Gendt til feltet.dk, som endte på en 49. Plass, 6.25 etter Tony Martin.

Euskatel mistet nylig alt håp for en fortsettelse i proffsirkuset etter at Fernando Alonso og baskerlaget ikke kom til en enighet. Vacansoleil har lenge prøvd å finne en ny hovedsponsor, og ser nå ut til å slå sammen laget med Accent Jobs-Wanty-laget, som også trolig mister lagsponsoren.

- Jeg er veldig urolig for fremtiden. Jeg vet ikke om jeg er proff i 2014. Det ser ut til å åpne seg en mulighet på dette prokontinentallaget, men det gidder jeg ikke. Det er jeg for god til. Da avslutter jeg heller karrieren. Kanskje jeg starter en ny karriere som postmann, sier De Gendt.

De Gendt har flere gode temporesultater bak seg, og i årets Tour de France havnet han på tredjeplass på den 33 kilometer lange tempoetappen. Han har også etappeseirer i Paris-Nice og Sveits rundt i tillegg til en tredjeplass sammenlagt i Giro de Italia i 2012.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere