Giske: - Døra fortsatt på gløtt for Tofte

Oslo (NTB): 295 ansatte ved cellulosefabrikken på Tofte fikk onsdag marerittbeskjeden om at fabrikken legges ned. Mens en hel skognæring skjelver, holder ledelsen døra på gløtt for et salg dersom prisen er riktig.

Det ble nærings- og handelsminister Trond Giske (Ap) lovet på et møte med ledelsen i Södra Cell Tofte på sitt kontor onsdag ettermiddag.

- Jeg oppfordret dem innstendig om å ta en runde til og se om det er mulig å komme fram til en pris og et salg som kan tjene både Södra, en kjøper og ikke minst virksomheten på Tofte. De sa at døra står åpen, at de ikke har lukket den for godt, sier Giske til NTB.

På det snaut halvtimeslange møtet orienterte Södra Cell-ledelsen næringsministeren om beslutningen om å legge ned cellulosefabrikken, og at de per i dag ikke ser grunnlag for å gå videre i en salgsprosess. Giske oppfordrer nå det han kaller seriøse kjøpere om å ta en runde til med de svenske eierne.

- Vi vil gjøre det vi kan for å se om kjøpere kan regne dette hjem, sier Giske som lover at regjeringen vil se på «alt» av virkemidler som kan gjøre treforedling i Norge mer lønnsomt.

Han ramser opp ny og mer liberale regler for tømmertransport, veibygging som sikrer at tømmeret kommer fram på en rimelig måte, energiøkonomisering, innovasjon og forskning, og gode kraftkontrakter i et godt kraftmarkedet. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.