Giske: - Meningsløst å selge seg ned i Statoil

Foto: Trond Lepperød (Nettavisen)

Oslo (NTB): Det vil være meningsløst om staten skulle selge seg ned i Statoil, slik Høyre ønsker, mener avtroppende næringsminister Trond Giske (Ap). Også LO-forbundet Industri og Energi advarer mot nedsalg.

17.09.13 08:31

Høyre har foreslått at Staten selger seg ned fra dagens eierandel på 67 prosent til 51 prosent. Planene er drevet av ideologisk dogmatisme, sier Giske til Klassekampen.

- Jeg mener det er helt meningsløst å selge seg ned i Statoil. På den ene siden gir det oss mindre kontroll, men det er også utrolig dårlig økonomi. Vi har hatt høyere avkastning i Statoil enn i noen annen investering og sparer flere hundre milliarder hvert eneste år, sier Giske til avisen.

- Dette er åpenbart et ideologisk prosjekt som en borgerlig regjering kan levere raskt på for å tilfredsstille sine kjernevelgere, sier han.

Høyre har på sin side varslet at et nedsalg vil bli lagt til økonomisk gunstige tidspunkter. Financial Times har beregnet at Høyres salgsplaner vil kunne gi 69,2 milliarder kroner til staten.

LO-forbundet Industri og Energi ber også Høyre og den nye regjeringen om å droppe salg av Statoil-aksjer, både av økonomiske og politiske hensyn. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.