Giske: - Positivt at Widerøe blir mer selvstendig

Oslo (NTB): Salget av Widerøe er en god løsning både for SAS og Widerøe, sier nærings- og handelsminister Trond Giske (Ap).

Fredag ble det kjent at SAS selger datterselskapet Widerøe til en investorgruppe bestående av Fjord1, Torghatten og Nordland fylkeskommune. Selskapet selger 80 prosent av aksjene for om lag 2 milliarder svenske kroner.

Salget er en sentral del av SAS' forretningsplan som ble lansert i fjor høst, og har også vært en av betingelsene i låneavtalen som SAS inngikk med sju banker, Knut och Alice Wallenbergs Stiftelse og de tre statlige eierne før jul.

- Dette er en god løsning for både SAS og Widerøe. Salget vil styrke SAS' finansielle posisjon. Samtidig er det positivt at Widerøe blir et mer selvstendig selskap, noe som er viktig for å sikre et godt og stabilt rutetilbud i Norge. Det har vært viktig for regjeringen, sier Giske.

- Dette er en prosess som styret i SAS har håndtert. Kjøperen har lang erfaring med distriktstransport og har sterk forankring i kystdistriktene. Dette framstår som en langsiktig aktør som vil kunne bevare og videreutvikle Widerøe som et viktig regionalt flyselskap i Norge, sier Giske.

Salget forutsetter vanlig godkjenning fra konkurransemyndighetene. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.