RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Giske: - Prinsippene for statlig eierskap ligger fast

Sist oppdatert:
Oslo (NTB): Prinsippene for statlig eierskap ligger fast, slo næringsminister Trond Giske (Ap) fast da han torsdag forklarte seg for Stortinget om feiden med Telenor om salget av TV 2 til danske Egmont.

- Det statlige eierskapet skal utøves med en klar rollefordeling. De samme prinsippene ligger til grunn for regjeringens eierskapspolitikk, sa Giske.

Næringsministeren ble i helgen bedt om å komme til Stortinget for å orientere om sin håndtering av A-pressens salg av TV 2 til danske Egmont. A-pressen eies av Telenor og LO. Staten har aksjemajoriteten i Telenor, og Giske ønsket å bruke dette eierskapet til å si klart ifra om at regjeringen helst så at TV 2 forble på norske hender.

Ifølge Telenors styreleder Harald Norvik lot ikke dette seg gjøre fordi Egmont hadde en forkjøpsrett selskapet ønsket å benytte seg av. Mens Giske mener at salget gikk for fort, hevder Norvik at næringsministeren utviste et utilbørlig press for å få Telenor til å fatte en avgjørelse som ikke var til det beste for selskapet. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere