RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Holm,Morten (SCANPIX)

Giske: - Regjeringen sa ikke ja til hijab

Sist oppdatert:
Fungerende justisminister Trond Giske (Ap) benekter at regjeringen skal ha sagt ja til hijab.

Oslo (ANB): Kirke- og kulturminister Giske skulle etter planen ha et hyggelig oppdrag i regjeringskvartalet onsdag formiddag, med kunngjøring av et milliontilskudd til Vikersund hoppsenter. Men det uventet store medieoppbudet gjorde at Giske, som også vikarierer som justisminister for sykmeldte Knut Storberget, valgte å ta opp hijabsaken først.

- Feil
- VG skriver at regjeringen sa ja til hijab. Det er feil, noe Statsministerens kontor har korrigert. Redegjørelsen derfra kan jeg bekrefte 100 prosent, ettersom jeg selv har vært med på regjeringsbehandlingen, sier Giske.

Han fastholder at regjeringen var åpen for en justering av uniformsreglementet, men at man ville ha flere runder i saken. Han benekter at det var kommet til noen endelig konklusjon da saken ble trukket tilbake av Storberget 20. februar.

- Dårlig prosess
- Man må kunne diskutere internt, mener Giske.

Han innrømmer at det har vært en dårlig prosess og at saken ikke akkurat har kommet godt ut for regjeringen. Giske hevder uansett at Jens Stoltenberg har opptrådt helt korrekt i Stortinget, og at hovedansvaret for at den famøse ja til hijabmeldingen ble lagt ut, ligger hos justisdepartementet. (ANB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere