Giske får kronprins-kritikk

Foto: Johansen, Erik (SCANPIX)

Statsråd Trond Giske skal ha invitert kronprins Haakon med på råd - uten å ha rådført seg med statsminister Jens Stoltenberg.

02.03.10 08:36

At næringsminister Trond Giske (Ap) har trukket kronprins Haakon med i en ny rådgivergruppe, har falt enkelte tungt for brystet, også blant Giskes partifeller.

- Jeg finner det helt unaturlig at noen fra kongefamilien skal involveres i rådgivning, det være seg overfor regjeringen eller overfor Arbeiderpartiet, sier tidligere partisekretær, nå nestleder i Aps stortingsgruppe, Martin Kolberg til VG tirsdag.

Næringspolitiker Else-May Botten (Ap) vil også kaste kronprinsen ut av rådet.

- Dette er som en oppgave i «Nytt på nytt», og det er kronprinsen som skal ut, sier Botten.

Ifølge avisa hadde heller ikke Giske ryggdekning fra sin sjef, statsminister Jens Stoltenberg, da rådsmedlemmene ble plukket ut.

Rådet skal tenke høyt om hva Norge skal leve av i framtida. I tillegg til kronprins Haakon, har en rekke næringslivsledere og rike arvinger sagt ja til å delta, blant dem Cecilie Fredriksen og Ole Robert Reitan.

Da nyheten ble presentert sa Giske at han var glad for at kronprinsen vil være med og pekte på at tronarvingen gjør mye for å åpne dører for norsk næringsliv i utlandet.

Statsråden understreket at næringslivsgruppen ikke er et politisk utvalg.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag