Gå til sidens hovedinnhold

Giske med tydelig beskjed til Bøhler etter kampen om NRK-bygget

- Jeg ser ikke behovet.

Rett etter 17. mai, nærmere bestemt tirsdag 18. mai, smalt nyheten om at NRKs nye hovedkontor flytter fra Marienlyst til Ensjø, øst i Oslo. På en felles pressekonferanse var det fryktelig god stemning mellom NRK-sjef Thor Gjermund Eriksen, byrådsleder Raymond Johansen og kulturminister Abid Raja, men det manglet ikke på reaksjoner i etterkant.

En som ikke var fornøyd var Senterpartiets Jan Bøhler. Han var helt klar på at NRK bør flytte til Groruddalen, og at avgjørelsen kan omgjøres.

Les også: NRK flytter til Ensjø - betaler 800 millioner for tomta

- Senterpartiet går til valg på å legge NRK til området ved Grorud stasjon. Trygve har sagt han vil prioritere dette i eventuelle regjeringsforhandlinger. Det blir ikke tatt et spadetak på lenge ennå, så vedtaket er fullt mulig å omgjøre, sa Bøhler i en uttalelse Avisa Oslo har mottatt.

Nå får Bøhler kontant svar fra sin tidligere kollega i Arbeiderpartiet, Trond Giske.

Se området hvor det flunkende nye hovedkontoret til NRK skal ligge:

- Ikke noe omkamp

Han er Arbeiderpartiets mediepolitiske talsmann, og støtter tirsdagens beslutning om å flytte NRK til Ensjø.

- Generalforsamlingen har nå gjort sitt vedtak, og jeg ser ikke for meg at Stortinget skal begynne å overprøve det. Jeg er enig med Bøhler i at Groruddalen er et mulig alternativ. Det er også Lillestrøm, men jeg ser ikke behov for noen omkamp, sier Giske til Medier24.

Han utdyper også overfor Medier24 at Ensjø som området vil få et realt løft av at hovedkontoret plasseres der.

800 millioner kroner

Den aktuelle tomta på Ensjø er på drøyt 14 mål, og huser i dag Ensjøveien 3,5 og 7. Tomta ligger i krysningspunktet mellom Kampen, Tøyen og Ensjø, fire kilometer øst for Marienlyst. NRK betaler til sammen 800 millioner kroner for eiendommene fra henholdsvis Ferd Eiendom og Axer Eiendom.

NRKs generalforsamling ved kulturminister Abid Q. Raja (V) ga NRK fullmakt til å kjøpe:

- For å lykkes må NRK ha gode vilkår for utvikling og innovasjon. Et moderne hovedkontor på Ensjø, øst i Oslo vil bli et viktig bidrag til dette, sa kulturminister Abid Raja, ifølge NRK.

Les også: Line Andersen ble hudflettet i hemmelig dokument

- Det er gjort grundig arbeid. Nærmere hundre tomter i og utenfor Oslo er undersøkt og vurdert. Vi er trygge på at dette er det beste valget og at det blir et godt sted for NRK å etablere et nytt hovedkontor, sa NRKs styreleder, Birger Magnus, ifølge en pressemelding fra NRK.