RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Giske mener Høyre er tvunget på rett spor

Sist oppdatert:
Oslo (NTB): Etter bråket rundt Høyres og Fremskrittspartiets planer om å fjerne formuesskatten de siste dagene, ber næringsminister Trond Giske (Ap) om svar fra Høyre på hvordan nullskattytere skal unngås.

Trond Giske spør om Høyres plan er å innføre en egen rikingmoms eller om de rikeste skal få brev med ønske om donasjoner, skriver Dagens Næringsliv.

- På den ene siden lover de at de rikeste i Norge ikke skal ende opp som nullskattytere hvis formuesskatten fjernes, men samtidig er de ikke i nærheten av å svare på hvordan de skal få til det. I dag vil mange av de aller rikeste ende opp med null skatt hvis formuesskatten fjernes. Skal Høyre sende brev til rikingene og trygle dem om donasjoner til staten. Er det slik Høyre skal få dette til? sier Giske.

Under onsdagens budsjettdebatt i Stortinget beskyldte han Høyre for å føre en «flip-flop-politikk» om formuesskatten, at partiet er uklare og gjør stadige helomvendinger i skattespørsmålet.

Frps Ketil Solvik Olsen sa imidlertid at de borgerlige skal finne løsninger og at de trenger Finansdepartementets til å finne ut av problemet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere