RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Giske skal ha presset LO-lederen inn i Kongsberg Gruppen

Oslo (NTB): Nærings- og handelsdepartementet skal ha presset Kongsberg Gruppen til å gi LO-leder Roar Flåthen plass i styret.

Ifølge NRK ga Nærings- og handelsdepartementet beskjed noen uker før generalforsamlingen i Kongsberg Gruppen 7. mai om at LO-leder Roar Flåthen måtte få plass i styret.

- Valgkomiteen mottar mange forslag fra aksjonærene, og ett av dem kom fra Nærings- og handelsdepartementet. Dette gikk ut på at Roar Flåthen skulle velges som styremedlem, sier valgkomiteens leder Sverre Valvik til TV 2.

Men ingen av de fem aksjonærvalgte medlemmene i styret var på valg i år, og valgkomiteen var ikke på utkikk etter nye styremedlemmer. Resultatet ble å opprette en ny posisjon som varamedlem i styret. Flåthen fikk denne og kunne dermed være til stede på møtene, men uten stemmerett.

- Vi mener vi kom fram til et greit kompromiss, som er til å leve med både for hovedaksjonær og øvrige aksjonærer, sier Valvik.

Giske mener Flåthen er en utmerket ressurs for styret i Kongsberg Gruppen. På spørsmål om hvorfor Giske ikke kunne vente til neste år, når styret skal på valg, svarer Giske: (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere