RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Scanpix (Montasje: Yeye)

Giske støtter datapartyet

Sist oppdatert:
Kulturminister Trond Giske mener det er «merkelig» å skulle kreve moms på billettene fra «The Gathering». Nå håper arrangørene på en snarlig løsning.

(YEYE): Den siste uken har debatten rast rundt Norges største dataparty, «The Gathering», etter at skattemyndighetene bestemte seg for kreve inn rundt to millioner kroner i moms for de siste årene.

Dette er saken: Kan ha vært siste datafest

- Merkelig avgjørelse
Nå sier kulturminister Trond Giske at han mener avgjørelsen er «merkelig».

- Regjeringen sier ikke bare at dataspill er kultur, men det er kommet en hel stortingsmelding om det. Der nevnes The Gathering spesielt, som en arena hvor nye talenter kan møtes og utveksle ideer. Når momsvedtaket kommer rett etter en slik melding, virker det som om noen ikke har fulgt med i timen, sier Giske til NTB.

Giske viser til regjeringens Dataspillmelding, som ble lagt frem for bare noen uker siden. I meldingen foreslås det blant annet å innføre tilskudd til produksjonen av norske dataspill og også en egen utlånsordning for dataspill gjennom bibliotekene.

Les mer: Vil satse på norske dataspill

- Et kulturarrangement
Det er den frivillige organisasjonen Kreativ Aktiv Norsk Dataungdom (KANDU) som skattemyndighetene krever millionbeløpet fra. Presseansvarlig for «The Gathering», Pål Eivind J. Nes, jubler over Giskes støtte, men peker på at dette ikke er nok.

- Dette setter vi veldig pris på! Giske stadfester jo med dette at vi har rett når vi sier at TG («The Gathering», journ. anm.) er et kulturarrangement. Dette er det kulturbegrepet vi ble nektet å bruke. Men vi må også få skattemyndighetene til å skjønne at dette er kultur, sier Nes til Yeye.

- Krevende prosess
Han mener behandlingen de har fått fra Skatteetaten har vært krevende.

- Behandlingen vi har fått har tatt veldig store ressurser fra oss. Dette er ressurser vi helst skulle brukt på mer fornuftige ting, men dette er en veldig viktig sak som det er nødvendig å få avklart, sier han.

Nå håper han på at skattemyndighetene snur, slik at «The Gathering» også kan arrangeres neste år.

- Når undersøkelser viser at over 40 % av ungdommen var innom et eller annet dataparty i løpet av et år, så forstår man at dette er en stor bevegelse. Dette er kultur laget av, for og med ungdom. Giskes støtte kan gi oss gjennomslag for synspunktene våre, og da er det lys i tunellen, avslutter Nes.

Siste fra Yeye: Gå til forsiden her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere