RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Giske svarer på Entra-spørsmål

Oslo (NTB): Næringsminister Trond Giske (Ap) svarte tirsdag på de fem spørsmålene som kontroll- og konstitusjonskomiteen på Stortinget har stilt i Entra-saken. Giske viser til sin inhabilitet, men mener på generelt grunnlag at gode ansettelsesprosesser er viktig.

Komiteens leder Anders Anundsen (Frp) krevde tidligere denne måneden svar på fem konkrete spørsmål.

- Med bakgrunn i min inhabilitet i saken, finner jeg det ikke riktig å kommentere den konkrete prosessen og styrets handlemåte i denne saken nærmere, skriver Giske i sitt svarbrev.

På generelt grunnlag er det viktig å legge til rette for gode prosesser og prosedyrer når man ansetter administrerende direktør, mener han. Videre skriver Giske at statlig eide selskaper drives på samme måte som kommersielle selskaper.

Giske opplyser at man følger eierskapsmeldingen fra 2011 og regjeringens retningslinjer for lederlønn. Statlige selskaper skal være konkurransedyktige, men ikke lønnsledende, skriver statsråden.

Giske slår fast at partipolitisk tilhørighet ikke skal vektlegges, og at regjeringen følger etablert praksis fra tidligere regjeringer. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere