RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Trond Giske taler under Arbeiderpartiets landsmøte i Oslo april 2015.
Trond Giske taler under Arbeiderpartiets landsmøte i Oslo april 2015. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)

Giske: Var tabbe å gi Kunnskapsdepartementet til SV

Arbeiderpartiets nestleder Trond Giske mener at hans eget parti burde ha hatt kunnskapsministerposten i den rødgrønne regjeringen, i stedet for Sosialistisk Venstreparti.

Ap har i løpet av de siste 18 årene hatt kunnskapsministerposten i totalt 18 måneder, påpeker Giske overfor Dagbladet.

Det er ikke godt nok, sier han og argumenterer med at Ap er det eneste partiet som kan ta opp kampen mot Høyre om skolepolitikken.

– Vi burde tatt den posten i 2009. Vi skulle kjempet hardere og ikke gitt oss, sier han, og referer til at daværende SV-leder Kristin Halvorsen fikk statsrådsposten i regjeringens andre periode, etter at SVs daværende nestleder Øystein Djupedal var kunnskapsminister fra 2005 til 2009.

– Vi, som Norges største parti, fikk ikke posisjonert oss i debatten om utdanning og skulle derfor hatt ministerposten i minst én av regjeringsperiodene. SV er et lite parti. Høyre er så mye større, og for å kunne stå imot dem trengs Ap, sier Giske.

Det er i Giskes bok «La læreren være leder – veien til en skole der alle barn kan lykkes», som gis ut mandag, at dette kommer fram.

Halvorsen sier til Dagbladet at hun regner dette som en intern debatt i Ap, og hun ønsker derfor ikke å legge seg opp i saken. Djupedal ønsker ikke å kommentere saken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere