*Nettavisen* Nyheter.

Giske vil fylle selskapsstyrer med kvinner

Foto: (NTB scanpix)

Næringsminister Trond Giske (Ap) varsler at han vil bruke mer makt for å fylle selskapsstyrene med kvinnelige styreledere og folk bosatt utenfor Oslo.

27.02.13 07:20

Oslo (NTB): – 2013 kommer til å bli den mest aktive våren noensinne. På to år har vi doblet kapasiteten i eierskapsavdelingen, sier Giske til Aftenposten.

Han varsler at han vil bli mer aktiv i utvelgelsen av styremedlemmer i statseide selskaper og vil være tydelig på hva han vil med selskapene. Staten er involvert i styrevalg i 52 selskaper.

– Vi vil gjøre den geografiske sammensetningen mer mangfoldig. Over halvparten av styremedlemmene er fra det sentrale Østlandet. Det finnes mer uoppdaget talent, kompetanse og innsikt rundt om i landet, sier Giske.

15 av de 52 styrelederne er i dag kvinner. Det ønsker Giske å gjøre noe med.

– Vi har allerede en solid andel kvinnelige styremedlemmer, men vi trenger flere kvinner også på toppen. I styrene er det behov for folk som tenker forskjellig, og som kan utfordre hverandre, sier han.

Ønsket om endringer i styrene kan skape konflikter, innser han, men slår fast at han ikke lar seg skremme til passivitet.

– Det å sitte i et styre i et stort norsk selskap gir makt og penger. Når du ønsker å spre makten og godtgjørelsen på flere, kan du møte motstand fra dem som risikerer å få mindre. Men vi kan ikke være så redd for konflikter rundt styrevalg at vi blir passive, sier Giske. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.