*Nettavisen* Nyheter.

Giskes forenklingsprosjekt møter kritikk

Oslo (NTB): Næringsminister Trond Giske (Ap) lanserte sitt forenklingsprosjekt for ett år siden, men lite har skjedd, mener NHO.

Nettsiden enklereregler.no skal bidra til å redusere administrasjonskostnader for næringslivet med 10 milliarder kroner innen 2015, og NHO har alene sendt inn 80 ulike forslag til forenklinger til departementer. Men svarene har uteblitt, skriver Nationen.

- For åtte måneder siden sa Giske at han var i ferd med å se igjennom alle forslag han hadde fått inn. Han sa at noen ville igangsettes raskt, og andre kreve mer analyse. Vi oppfatter ikke at det har kommet noen tilbakemelding til dem som har stilt spørsmålene. Samtidig ser vi at det vi mener er et av de viktigste forslagene, nemlig oppbevaringsplikten av bilag, kunne blitt gjort noe med umiddelbart, sier fungerende administrerende direktør i NHO, Petter Haas Brubakk.

Han sier NHO begynner å bli utålmodig, og legger til at dersom målet om 10 milliarder kroner i reduserte utgifter skal nås, må tempoet på forenkling skrus kraftig opp.

Totalt er det kommet inn 330 forslag til forenklinger og mange av forslagene er gode, sier forenklingssjef Hans-Jørgen Blomseth i Nærings- og handelsdepartementet.

Så langt har arbeidet ført til at revisjonsplikten for aksjeselskap med driftsinntekter på mindre enn fem millioner kroner er fjernet. Dessuten er kravet til aksjekapital i nystartede aksjeselskap redusert fra 100.000 kroner til 30.000 kroner. Videre er det innført elektronisk registrering av nye selskaper, elektronisk faktura og forenklinger i bokføringslov og verdipapirlov. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.