*Nettavisen* Nyheter.

Gislene på Filippinene ber for livet i video

Dette bildet ble lagt ut på en islamistisk Twitter-konto tirsdag. Det viser gislene som som ble bortført på Filippinene i september. Helt t.h. nederst sitter nordmannen Kjartan Sekkingstad. Foto: Twitter

Norske Kjartan Sekkingstad og de tre andre som er tatt som gisler av Abu Sayyaf-geriljaen på Filippinene, ber for livet i en video gisseltakerne har sendt ut.

13.10.15 13:12

56 år gamle Sekkingstad retter i videoen en innstendig bønn til eieren av Oceanview Marina og ber om at kravet fra kidnapperne blir etterkommet.

– Vær så snill å etterkom kravene deres, ellers vil vi kanskje ende opp som døde, sier nordmannen i opptaket, der de fire gislene sitter på bakken med en gruppe væpnede menn bak seg.

Les: Islamistgruppe viser frem bilder av norsk gissel

Videoen ble først varslet på en islamistisk Twitter-konto tirsdag og dukket noen timer senere opp på YouTube.

Stor fare

Canadiske Robert Hall forteller i opptaket at han har det bra, men understreker at han er i stor fare.

– Jeg ber dere om å kontakte den canadiske regjering og be dem om å samarbeide med den filippinske regjeringen om å få slutt på bombingen og det som pågår her, sier Hall, som sitter ved siden av sin filippinske kjæreste, Marites Flor, som også ble tatt som gissel natt til 22. september.

– Jeg vet at det er folk som kan finne en måte å gjøre dette på, vær så snill og hjelp oss, sier Hall.

Trygler

Canadiske John Ridsdel kommer med en enda mer følelsesladd appell i videoen.

– Jeg vil komme med et budskap fra oss alle: Vi trygler den canadiske regjeringen, vær så snill, vær så snill å hjelpe oss, sier Ridsdel.

– Vi ber også den filippinske regjeringen om å hjelpe oss ved å stanse alle (militære) operasjoner, som artilleribeskytningen nær oss. Det er også flygninger rett over hodene våre, bomber og militære operasjoner. Vær så snill å stans alle disse operasjonene, slik at det kan startes forhandlinger om kravenes deres, sier Ridsdel. .

Leser opp krav

En av de maskerte gisseltakerne leser til slutt i opptaket opp et krav, rettet til canadiske og filippinske myndigheter, men ikke til norske.

– Jeg har et budskap til den canadiske og filippinske regjering. Dere må samarbeide med oss og imøtekomme alle våre krav. Det må bli slutt på alle militære operasjoner og alle militære angrep mot oss. Når dere har etterkommet våre krav, da kan vi snakke om forhandlinger og krav, sier mannen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag