*Nettavisen* Nyheter.

Gissel satt fri på politistasjon i København

København (NTB-Ritzau): Gisselaksjonen i høysikkerhetsfengselet på Københavns sentrale politistasjon ble avsluttet uten at noen kom til skade, opplyser politiet.

15.04.13 18:51

Etter et fire timer langt drama, ble gisselet mandag ettermiddag satt fri og gisseltakeren pågrepet. Begge er innsatte i fengselet, som ligger ved Københavns Politigård.

- Det løste seg med en samtale og gisseltakeren har overgitt seg, opplyser politiets talsmann James Kiewe til EkstraBladet.

Området rundt fengselet ble sperret av litt før klokken 14 mandag ettermiddag, og politiets aksjonsstyrke, som var tungt bevæpnet, ble tilkalt, ifølge nyhetsbyrået Ritzau. Det var også en ambulanse på stedet, ifølge EkstraBladet.

Gjerningsmannen er i 30-årene, mens offeret er i 20-årene. Det er foreløpig ukjent hva som var bakgrunnen for den dramatiske situasjonen.

Fengselet har uvanlig høy sikkerhet for å takle spesielt sterke og voldelige fanger. Det har plass til bare 25 mennesker og ble opprettet som et ledd i bekjempelsen av organisert kriminalitet begått av motorsykkelgjenger. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.