Gisselaksjonen er over

Gisslene spurter mot politiet etter å ha kommet seg ut fra kafeen.

Gisslene spurter mot politiet etter å ha kommet seg ut fra kafeen. Foto: Rob Griffith (Ap)

Tre personer ble drept i gisselaksjonen. Den ene er  gisseltakeren.

15.12.14 20:50

Politiet i New South Wales bekrefter i en pressemelding at tre personer er døde.

– Rundt klokken 2.10 oppsto en konfrontasjon mellom politiet og en mann som hadde tatt et antall personer som gisler inne i en kafé på Martin Place, skriver politiet. Klokka 2.10 Sydney-tid tilsvarer klokken 16.10 norsk tid.

Under konfrontasjonen ble skudd avfyrt, og den 50 år gamle gjerningsmannen ble skutt.

En skadd kvinne kjøres bort på båre etter at politiet gikk til aksjon mot kafeen i sentrum av Sydney. Foto: David Gray (Reuters)

Både gjerningsmannen, en 34 år gammel mann og en 38 år gammel kvinne ble erklært døde etter å ha blitt sendt til sykehus.

Skadde

I tillegg er tre kvinner og en politimann brakt til sykehus med skader. Det skal ikke være fare for livet til noen av dem. Politimannen er blitt truffet av hagl i ansiktet, mens en av kvinnene er truffet av hagl i skulderen.

– Jeg har snakket med politibetjenten, og det går bra med han. Han er takknemlig for å være i live, sa politimester Andrew Scipione i delstaten New South Wales på en pressekonferanse mandag kveld norsk tid.

HTML EMBED
var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/rest?e=S56NyHBEHyLpPaIBKK4F_2uwj39JPEY1xcmqWCiHbtB4bKDx0BVXV1tTxs7brSgQSvDKO3RFIfLtCLEMLbWuT2t7IfrkrmlEmQO6ZHmZgQLxZSP8gG1G41LpQ-5psNCkL4nOXVZFt-E&i="+typeof(ps);document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);

I tillegg til de fire skadde ble en 35 år gammel kvinne er brakt til sykehus for sjekk.

Aksjonerte

KJENT NAVN: Dette gamle opptaket viser den mistenkte gisseltakeren under en av hans mange demonstrasjoner. Foto: Skjermdump (Sydney Morning Herald)

Politimesteren opplyser at de har gjort rede for til sammen 17 gisler i Lindt Chocolate Café ved Martin Place i sentrum av Sydney. Politiet valgte å storme kafeen etter å ha hørt et antall skudd.

– De tenkte da at dersom de ikke hadde gått inn, ville mange flere liv ha gått tapt, sier Scipione.

Etter å ha stormet kafeen sendte politiet også en bomberobot inn, men politimesteren forteller at det ikke ble funnet bomber på stedet. De tror 50-åringen handlet alene.

– Dette var én persons handling, sier politimesteren.

HTML EMBED
(function(d, s, id) {var js,ijs=d.getElementsByTagName(s)[0];if(d.getElementById(id))return;js=d.createElement(s);js.id=id;js.src="//embed.scribblelive.com/widgets/embed.js";ijs.parentNode.insertBefore(js, ijs);}(document, 'script', 'scrbbl-js'));


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.