Gå til sidens hovedinnhold

Gisseldrama endte i blodbad

Minst 52 mennesker ble drept da sikkerhetsstyrker stormet en katolsk kirke i Bagdad for å befri gisler.

Gisseldramaet i en katolsk kirke i Bagdad søndag endte i et blodbad, melder BBC News. Gisseldramaet varte i fire timer.

Minst 52 mennesker er drept, ifølge Iraks viseinnenriksminister Maj Gen Hussein Kamal, som opplyser at seks av angriperne ble drept i aksjonen.

En prest blant de drepte
Det er fortsatt uklarheter knyttet til hva som skjedde og hvorvidt gislene ble drept av gisseltakerne eller om de døde under militæraksjonen for å befri dem, ifølge Associated Press (AP). Ifølge nyhetsbyrået ble 67 personer skadd, mange av dem kvinner. En prest og 10 politimenn skal være blant de drepte.

- Vi kunne ikke vente
- Vi kunne ikke vente, uttaler Iraks forsvarsminister Abdul-Qadr al-Obeidi om aksjonen til BBC. Soldater fra sikkerhetsstyrken gikk til aksjon både fra lufta og bakken da de stormet kirken.

- Vi tok en beslutning om å iverksette en offensiv fra bakken og i tillegg fra lufta, fordi det var umulig å vente, terroristene planla å drepe et større antall av våre brødre, de kristne som deltok i messen, sa Abdul-Qadr al-Obeidi ifølge BBC.

Han beskriver operasjonen som vellykket og sier alle terroristene ble drept. En annen mistenkt er pågrepet.

Gisseltakerne skal ha krevd løslatelse av flere fengslede Al-Qaida-opprørere.

Amerikanske soldater deltok
Vitner forteller at de så amerikanske soldater på bakken og amerikanske militærhelikoptre i lufta, men omfanget av dette bidraget er ennå ikke kjent, ifølge BBC.

Dramaet søndag begynte da en gruppe menn med selvmordsvester og granater angrep børsen i Bagdad før de gikk inn i en av byens største katolske kirker og tok 120 personer som gisler.

Irak har rundt en halv million kristne. Mange kirker er blitt utsatt for bombeangrep og prester er kidnappet og drept, men ifølge BBC-korrespondent Jim Muir i Bagdad har det aldri vært en gisselaksjon som dette.

Reklame

NÅ: Eksklusiv motebutikk er i gang med sitt årlige salg