Gå til sidens hovedinnhold

Gisseldrama i Kongsberg

To personer ble tatt som gissel i en frisørsalong.

I 14-tiden fredag ble Søndre Buskerud politidistrikt varslet om en gisselsituasjon i en frisørsalong i Kongsberg, og tungt bevæpnet politi rykket ut.

Klokken 16.09 overga den mannlige gisseltakeren seg, og ble pågrepet av politiet. Ingen personer kom fysisk til skade i forbindelse med gisselsituasjonen.

Ble skrevet ut i morges
Personen som ble pågrepet er tidligere kjent for politiet. Han er ifølge politiet svensk statsborger med afrikanske foreldre.

Mannen har de siste 14 dagene vært unger psykiatrisk behandling. Han ble skrevet ut tidligere i dag, skriver NRK.

Forhandlet over telefon
Ifølge avisens reporter forhandlet politiet med gisseltakeren over telefon. Situasjonen ble lenge betegnet som uavklart.

- Vi ser at det er sivile i den aktuelle forretningen. Noen har sluppet ut, og politiet har kontroll på området rundt. Det ser også ut som om forhandleren fra politiet og gisseltakeren nærmest står og ser på hverandre gjennom vinduet samtidig som de snakker sammen i telefon, fortalte Per Skøien, nyhetsredaktør i Laagendalsposten.

Flere publikummere som kom til stedet ble vist vekk av politiet, og biltrafikken ble omdirigert.

- Det skal ikke være fare for andre personer som befinner seg i nærheten av lokalet, men politiet oppfordrer folk til å holde seg unna for å lette politiets arbeid, skrev operasjonsleder Magnar Lie i Søndre Buskerud politidistrikt i en pressemelding.

Reklame

Siste sjanse i kveld: Halv pris på alt fra Comfyballs

Kommentarer til denne saken