Gå til sidens hovedinnhold

- Gisseltakeren er skutt

Mann med sprengstoff gikk inn i lobbyen: - Ingen drar herfra!

Store politistyrker, blant annet spesialstyrken SWAT, har omringet Discovery Channel-bygningen i Silver Springs i Maryland etter at en væpnet mann med hadde tatt seg inn i bygningen, melder Washington Post.

Siste: I 23.00-tiden norsk tid opplyser politiet at gisseltakeren har blitt skutt, og befinner seg nå i deres varetekt. Tre gisler er blitt tatt hånd om.

Politiet sier de har identifisert gjerningsmannen som 43 år gamle James Jay Lee - en mangeårig Discovery Channel-demonstrant. Lee skal være en radikal miljøverner og har i flere år protestert mot Discovery Channels TV-programmer om miljø. Han krever at Discovery må sende de «rette» miljøprogrammene - program som oppfordrer folk til å tenke på miljøet.

- Ingen drar herfra!
Ifølge TV-stasjonen ABC 7 News skal mannen skal ha gått inn i lobbyen, avfyrt et skudd og sagt:

- Ingen drar herfra!

Han skal ha tatt «et lite antall gisler», opplyser politisjef i Montgomery-politiet, Tom Manger.

Det rapporteres at mannen også skal bære eksplosiver på seg.

- Vi jobber utifra at mannen kan ha eksplosiver på seg, sier Manger.

Bombeteknikere skal være på stedet.

I forhandlinger
- Politiet har kommet i kontakt med gisseltakeren, og forhandlinger er i gang, opplyser politisjef Tom Manger, til pressen på stedet.

«På tide med revolusjon!»
Miljøvernaktivisten skal i 2008 ha blitt arrestert etter en protest utenfor Discovery Channel-bygget. Her skal han ha kastet penger i lufta og fortalt at han gjorde det fordi penger «ikke betyr noe. Penger er søppel».

I forkant av dagens hendelse skal mannen ha lagt ut en rekke krav på Internett, der han krever at Discovery Channel viser et større engasjement i arbeidet med å redde planeten. På den antatte gjerningsmannens MySpace-side har han skrevet inn «Det er på tide med en revolusjon!».

Her kan du følge TBD News' direktesending fra dramaet!

Nettavisen følger saken.

HTML EMBED
Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping