RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gjødselgigant godt over konsensus

Sist oppdatert:
Det canadiske gjødselkonsernet Potash har mer enn doblet resultat fra andre kvartal i fjor, og tallene for inneværende år ligger godt over konsensus for samme periode
Potash Corp. of Saskatchewan har lagt frem et resultat for andre kvartal på 29,9 millioner dollar, eller 57 cent pr. aksje. Det var ifølge estimater innhentet av Thomson First Call ventet et resultat på 48 cent pr. aksje, I andre kvartal i fjor var overskuddet på 23 cent.

Omsetningen endte på 657 millioner dollar i kvartalet, mot 492,7 millioner i fjor.

Det er en klar økning i volumene for alle de tre hovedtypene gjødsel som trekker opp, men de store bidragyterne var økte nitrogenpriser og gevinster fra hedging i naturgassmarkedet, opplyser selskapet.

Potash hadde som mål ved inngangen til 2003 å doble resultat fra 2002, og øke kontantstrømmen med 50 prosent. Ifølge konsernsjef Bill Soyle er selskapet godt på vei mot målet tross en skuffende vårsesong i USA.

Doyle opprettholder sitt positive syn på utviklingen for bransjen tross de mindre skuffelsene i andre kvartal. I rapporten bemerkes det at lagrene av korn og mais fortsatt er lave på verdensbasis, og prisen kan raskt komme opp igjen.

Potash ser et årsresultat på 1,50 dollar pr. aksje, og et resultat i tredje kvartal på 25 til 35 cent i tredje kvartal. Det er et stykke under konsensus på 45 cent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere