RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gjødselgigant rammet av sterk valuta

Sist oppdatert:
Verdens største børsnoterte gjødselkonsern, canadiske Potash Corp. of Saskatchewan, skuffet i første kvartal på grunn av styrket canadisk dollar, men opprettholder guiding for 2003
Ifølge kvartalsrapporten for første kvartal fikk Potash et resultat på 6 canadiske cent pr. aksje, mens det ifølge estimater innhentet av Thomson First Call var ventet 16 cent.

Potash opplyser at dersom dollareffekten fjernes, ville resultatet vært bedre enn fjorårets 24 cent pr. aksje.

- Som ventet, har markedsforholdene bedret seg fra i fjor, men resultatene vil ikke begynne å vise seg før i andre kvartal, sier konsernsjef Bill Doyle i en kommentar til tallene.

Han påpeker at økte nitrogenpriser var den viktigste årsaken til bedring i resultatet når valutaeffektene utelukkes.

Det meldes videre om volatile gasspriser, som førte til økte produksjonskostnader, men dette veies opp av selskapets sikringskontrakter som nå realiseres.

Når det gjelder utsiktene, ser Potash en god start på andre kvartal med gode volumer både innenlands og internasjonalt. Det pekes på at lagrene for både nitrogen-, fosfat- og potash-baserte gjødsler ligger under femårssnittet. Imidlertid ser Potash press på marginene som følge av økte kostnader.

Når det gjelder utsiktene for resten av 2003, mener selskapet at det vanskeliggjøres på grunn av den veldig volatile gassprisen. Likevel opprettholder Potash sin tidligere prognose om et resultat på 2 dollar pr. aksje for 2003.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere