RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gjødselsalget øker

Sist oppdatert:
Den amerikanske gjødselprodusenten IMC Global melder om en økning i salget på 11 prosent i første kvartal, men bunnlinjen preges av økte kostnader og valutatap
IMC Global fikk et resultat på 28 cent pr. aksje i første kvartal inkludert urealisert valutatap, mens resultat korrigert for en styrket canadiske dollar, endte på minus 15 cent. Det var ventet minus 21 cent blant analytikerne.

Omsetningen økte med 11 prosent, og mye av det skyldes volumøkninger. Salget av fosfatbaserte gjødsler økte med 9 prosent fra første kvartal i fjor, mens potashgjødsel økte med 7 prosent. Omsetningen endte på 552 millioner dollar, mot 498 millioner i fjor.

Når det gjelder utsiktene så tror IMC Global at oppgangen i DAP-prisene som kom i slutten av mars kan holde utover våren. Selskapet ser en økning i etterspørselen i USA på 2-3 prosent.

Styreformann og konsernsjef Douglas A. Pertz sier i en kommentar til en mulig flerårig oppgang at estimatene tilsier en økning i volumene i år. Markedet er preget av en stram tilbud- og etterspørselsbalanse, lave lagre og lite ny kapasitet.

IMC Global er verdens største produsent og markedsfører av fosfat og potashgjødsler.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere