RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gjødseltall preget av orkan

Sist oppdatert:
Det nye amerikanske gjødselkonsernet Mosaic måtte se røde tall for sitt fjerde kvartal etter orkanene i fjor og store fusjonskostnader
Aksjemarkedet lot seg imidlertid ikke skremme av de relativt svake resultatene i kvartalet, og sendte aksjen opp drøye 2 prosent etter rapporten.

Mosaic som er resultatet av fusjonen mellom IMC Global og Cargill Crop Nutrition i fjpor høst la frem tall for sitt regnskapsmessige andre kvartal som viste et underskudd på 16,6 millioner dollar. Kvartalet ble avsluttet 30. november.

I samme periode i året før endte resultatet på pluss 19,2 millioner dollar.

Bakgrunnen for det svake resultatet er blant annet de tre orkanene som rammet USA i fjor høst. Spesielt de som rammet Florida, hvor selskapet har deler av sine produksjonsanlegg.

I tillegg kommer kostnadene i forbindelse med fusjonen. Omsetningen i kvartalet endte på 1,1 milliarder dollar, opp fra 0,7 milliarder i samme periode i 2003. Tallene for 2003 omfatter ikke IMC Globala andel.

Selskapets underliggende inntjening ble imidlertid omtrent som forventet ifølge selskapet som forventer å kunne ta ut årlige synergier på 145 millioner dollar innen tre år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere