RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gjedda skaper nordisk kontorgigant

Sist oppdatert:
C. Tybring-Gjedde har nå gjort en avtale om å fusjonere med hovedkonkurrenten Rich. Andvord, og sammenslåing vil skape Nordens største salgs- og distribusjonskanal for kontor- og forbruksmateriell
Det er to av Norges mest tradisjonsrike varehandelsbedrifter som i dag har inngått en avtale om sammenslåing av selskapene. Med dette etableres Nordens største aktør innen salg og distribusjon av kontor og forbruksmateriell.

Transaksjonen vil bli gjennomført som en integrasjon mellom to likeverdige parter, men børsnoterte Tybring-Gjedde (CTG) er overtagende selskap og vil utstede 95,25 millioner i oppgjør for aksjene i Andvord.

Det sammenslåtte selskapets navn skal være Andvord Tybring-Gjedde ASA (`ATG`), og vil ha forretningskontor i Oslo.

- Vi har lenge sett at en konsolidering av bransjen er nødvendig. Sammen med Andvord er vi nå i posisjon til å være en aktiv pådriver i denne konsolideringen. Sammenslåingen med Andvord vil gi positiv effekt for både kunder, aksjonærer og medarbeidere i begge selskapene, sier adm. direktør Bjørn Maarud i CTG i en kommentar.

Andvord blir størst

Avtalen om sammenslåing er gjort med forbehold om blant annet tilfredsstillende due diligence, nødvendige godkjennelser fra offentlige myndigheter og godkjennelse av CTGs generalforsamling. Ekstraordinær generalforsamling planlegges avholdt i løpet av august 2005.

Andvord-familien som eier Andvord-konsernet vil gjennom Andvord Holding bli største eier i det nye konsernet med 45 prosent av aksjene.

Synergier

- Det nye selskapet blir unikt i det norske og nordiske markedet med sitt produktutvalg og ulike markedskonsepter. Ved å slå sammen virksomhetene vil vi realisere betydelige samordningsgevinster. Sammen med CTG har vi anslått de årlige gevinstene til å være 40-
50 millioner kroner, sier Michel Andvord.

Adm.direktør Michel Andvord i Andvord vil bli foreslått valgt til styreleder, og adm. direktør Bjørn Maarud i CTG blir konsernsjef i det sammenslåtte selskapet. Videre Henning Olset vil bli tilbudt stilling som finansdirektør og Søren Knudsen (nåværende finansdirektør i Andvord AS) vil bli tilbudt stilling som økonomidirektør i ATG.

Andvord-konsernets omsetning i 2004 var 1 milliard kroner og konsernet oppnådde et driftsresultat før goodwill avskrivninger på 60 millioner kroner. Andvord-konsernet har 370 ansatte. CTG-konsernets omsetning i 2004 var 1.454 millioner og konsernet oppnådde et driftsresultat på 39 millioner kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere