RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gjedrem kan kutte kronekursen

Sist oppdatert:
Sentralbanksjef Svein Gjedrem minner om at Norges Bank kan kutte kronekursen ved å selge kroner. Han skylder på internasjonale forhold som forklaring på kroneløftet
Dette sier Svein Gjedrem til Aftenposten.

Det massive kroneløftet mot dollar har kommet til tross for at Gjedrem har kuttet hardt i renten. Nå åpner han for å bruke andre virkemidler for å senke kronekursen.

- Massivt salg av norske kroner for å svekke kursen, er fortsatt et verktøy Norges Bank kan komme til å ta i bruk, sier sentralbanksjef Svein Gjedrem, ifølge Aftenposten.

Og han fortsetter:

- Vi kan alltid sørge for at kronekursen blir svakere gjennom de virkemidler vi har, og det selv om renten skulle bevege seg ned mot null. Virkemidlene er på ingen måte uttømt, sa Gjedrem.

Gjedrem pekte imidlertid på at sentralbanken ikke har planer om dette nå. Han tror videre at det er internasjonale forhold som er årsaken til den styrkede kronen etter det siste rentekuttet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere