Gå til sidens hovedinnhold

Gjedrem refses for å ville legge bånd på Stortinget

Oslo (NTB): Finansråd Svein Gjedrem ville endre Stortingets regelverk for å stoppe de mange spørsmålene om statsbudsjettet. Politikerne avviser ønsket, og kaller ham uprofesjonell.

- Vi var samstemt himmelfalne, sier visepresident Per-Kristian Foss (H) om da Stortingets presidentskap svarte på forslaget, skriver Dagens Næringsliv.

Den tidligere sentralbanksjefen er øverste embetsmann i Finansdepartementet. I et notat han la fram for Stortingets direktør Ida Børresen, klaget han over at antall skriftlige spørsmål fra stortingspolitikerne om statsbudsjettet hadde økt kraftig, og at de tidvis var irrelevante.

Han mente de medførte for mye arbeid for departementet, og foreslo endringer i Stortingets praksis, blant annet at «arbeidsordningen justeres slik at antall spørsmål begrenses noe».

Stortingspresident Dag Terje Andersen (Ap) betegner det som pussig at Gjedrem tok saken opp administrativt, når den handler om forholdet mellom regjering og storting. Visepresident Dagfinn Høybråten (KrF) sier han ikke har sett maken på sine 32 år på tinget.

- Det vil innebære en betydelig innskrenkning av muligheten Stortinget har for å skaffe seg informasjon, og vurderinger av forhold det skal ta stilling til, sier han til DN. (©NTB)

Reklame

Kurs: Dette må du vite om vin og bobler til 17. mai