RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gjeldstyngede småbarnsforeldre

Sist oppdatert:
Norske husholdninger har økt sine lån kraftig de siste årene. Aller mest har gjelden økt for småbarnsfamilier, mens de eldre har det stadig fetere
Norske husholdninger hadde i snitt en gjeld på nesten en halv million kroner i 2002. Gjelden økte i snitt med 7 prosent fra året før, målt i faste krone, ifølge Statistisk sentralbyrå.

Par med barn opp til seks år har mest gjeld, og har også den kraftigste veksten i gjelden de siste årene. Denne gruppen har i snitt en gjeld på over 1 million kroner.

Siden 1999 har gjelden for denne gruppen økt med 29 prosent, og stadig flere i denne gruppen tar opp lån som er langt høyere en samlet inntekt, ifølge SSB. Man må tilbake til tidlig 1990-tall for å finne like høy gjeldsbelastning blant småbarnshusholdningene.

Samtidig er det stadig færre husholdninger som ikke har gjeld, 29 prosent i 2002, mot 20 prosent i 1990.

Gjennomsnittlig inntekt for norske husholdninger var 333.500 kroner i 2002. I faste priser var det en økning på 22 prosent fra 1990.

De fleste gruppene har hatt sterk inntektsvekst de siste årene, men aller best har det gått for de eldste husholdningene, ifølge SSB.

De eldre har også hatt mindre vekst i gjelden enn andre grupper.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere