RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gjelsten selger ut i Romsdalen (Ny)

Sist oppdatert:
SpareBank 1 Midt-Norge ser ut til å ville raide Romsdals Fellesbank. Investoren Bjørn Rune Gjelsten har solgt og meglerhuset Enskilda er inne på aksjonærlisten. Sjekk saken her
SpareBank 1 Midt-Norge har ervervet 606.771 aksjer i Romsdals Fellesbank ASA, noe som tilsvarer en eierandel på 9,7 prosent.

Hvis man ser på aksjonærlisten til Romsdals Fellesbank, er det kun én aksjonær som har denne eierandelen. Det er Bjørn Rune Gjelstens Gjelsten AS.

Gjelsten Holding bekrefter overfor iMarkedet de er selgerne av aksjene.

Klart for bankraid

I en melding skriver banken at de også mottatt forhåndsaksepter for et betydelig antall aksjer på et mulig offentlig tilbud, som i så fall blir rettet mot samtlige aksjonærer.

De andre ledende aksjonærene i Romsdals Fellesbank er Hagen-Berg Jacobsen Invest, med en eierandel på 9,8 prosent. Storebrand Livsforsikring med 9,1 prosent og Enskilda Securities med 9,1 prosent.

I et eventuelt tilbud vil Romsdals Fellesbank ASA bli priset til 138 pr. aksje. Ifølge handelsstatistikken til Fondsmeglerforbundet var siste omsatte aksje i Romsdals Fellesbank til 128 kroner pr. aksje. Mye tyder på at Gjelsten har selv solgt til denne prisen.

Startet dialog

Budet på Romsdals Fellesbank kom overraskende på ledelsen i selskapet fredag, og man ønsker umiddelbart ikke å gi kommentarerer. Nå vil Sparebanken Midt-Norge starte dialogen med Romsdals Fellesbank-ledelsen.

- Med utgangspunkt i dette har SpareBank 1 Midt-Norge tatt initiativ til en dialog med styret og ledelsen i Romsdals Fellesbank ASA, heter det i en melding.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere