Gjemte 15 liter GHB på gutterommet

Foto: (Politiet)

- Planlagt for videresalg til ungdom over hele Romerike, mener politiet.

Til sammen 15,5 liter GHB hadde 19-åringen, som i dag er 20 år gammel, gjemt unna på sitt eget gutterom og i boden hjemme hos foreldrene der han selv bodde, skriver Romerikes Blad.

Da moren til den dømte fant noen tabletter på rommet hans, varslet hun politiet – som igjen fant det store partiet GHB, samt 4.800 narkotiske tabletter.

- Politiet er veldig fornøyd med å gjøre et så stort beslag, sier politiadvokat Stian Sjølie Johannessen i Romerike politidistrikt til Romerikes Blad.

Han mener stoffet ble oppbevart hos 19-åringen, og at det var planlagt for videresalg til ungdommer på hele Romerike.

Dømt for vold
20-åringen hadde flere ting å svare for under rettssaken i Nedre Romerike tingrett i slutten av mai. Blant annet var han tiltalt for en grov voldsepisode mot sin tidligere kjæreste og mot politiet.

Ifølge dommen dro 20-åringen sin daværende kjæreste ut av bilen, og slo henne i ansiktet med knyttet hånd. Han skal også ha dyttet henne ned i asfalten. Da han ble pågrepet like etter, skal han ha sparket en politibetjent i ansiktet slik at hun fikk hjernerystelse.

Domfelte har i retten forklart at han ikke husker mye fra hendelsen; bare at han var sint fordi han hadde kranglet med kjæresten tidligere på dagen.

I retten ble han dømt for både vold mot kjæresten og mot politibetjenten.

Men det lå mer på gutterommet, og i boden til den dømte 20-åringen.

Politiet fant nemlig en mengde bankkort og flere stjålne produkter: 26 falske bankkort med et konkret navn på, 69 blanke kort med magnetstripe, to permer med diverse personinformasjon, en kortprinter, sju solbriller, 12 lutrin hårpleieprodukter, tre digitalkameraer og 21 bokser med Renati hårvoks.

20-åringen har erkjent at varene er stjålet.

10.000 rusdoser
Folkehelseinstituttet beregnet hvor mange brukerdoser det store narkotikabeslaget inneholdt, antallet er høyt:

- 8.400 brukerdoser GHB
- 1.600 rusdoser av tablettene

Retten skriver i dommen at omregnet i hasj, tilsvarer beslaget et sted mellom 2,5 og 3 kilo. Et beslag som «gir grunnlag for lang fengselsstraff».

Likevel har tingretten falt ned på en deldom. Der har de gitt 20-åringen – som ikke tidligere er straffet – en ubetinget fengselsstraff på 30 dager, og 330 timers samfunnsstraff, som han må gjennomføre i løpet av de neste 11 månedene.

Politiadvokat Stian Sjølie Johannessen ba i retten om åtte måneders fengsel. Han mener straffen er for mild i forhold til det store beslaget og sier til RB at han vurderer å anke dommen.

«Dårlige kamerater»
20-åringens forsvarer, advokat Hilde Mo, sier til Romerikes Blad at hennes klient ikke ønsker å anke saken.

Hun forteller at hennes klient ikke hadde noe med videresalg av det store beslaget å gjøre.

- Han har forklart at han tilbød seg å oppbevare partiet for noen dårlige kamerater, sier Mo.

Ifølge Mo skal det ikke ha ligget noen fortjeneste i narkotikaen for den da 19 år gamle Skedsmo-mannen.

Flere nyheter fra Romerikes Blad

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.