RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gjemte papirer i dotaket

Foto: Høgskolen i Bodø
Sist oppdatert:
Eksamensvakten syntes studenten gikk mye på do under eksamen. I taket fant vakten papirer med relevant fagstoff.

Økonomistudenten ble tatt for juks, men klaget. Ingen kunne bevise at han hadde lagt papirene der og brukt dem, mente han.

Les saken i Avisa Nordland

En klage til Samordna opptaks Felles klagenemnd førte ikke fram. Han får heller ikke medhold i Salten tingrett. Eksamen er annullert og han er utestengt fra Høgskolen i Bodø og fra retten til å gå opp til eksamen på noen høgskoler og universiteter i et år.

Lang tid
Under eksamenen for snart et år siden gikk studenten på do to ganger på en time, begge gangene brukte han samme toalettbås. Eksamensvakten ventet ute på gangen, men tittet inn og syntes studenten brukte unormalt lang tid begge gangene. Ikke hørte han noen lyder fra toalettet heller.

Etter andre besøket foretok vakten en grundig kontroll av toalettbåsen. En takplate var løftet vekk, og bak der lå det en dokumentbunke. Den var merket med samme fagkode som eksamenen.

Vakten lot bunken ligge og varslet eksamenskontoret. Etter at eksamen var over, fulgte vakten etter studenten som gikk rett til toalettet og til samme bås som tidligere. Da han kom ut igjen, tok vakten ham med til eksamenskontoret.

Dårlig mage
Studenten forklarte i retten at han hadde dårlig mage og at han benyttet den innerste båsen fordi det var minst lytt der. Han visste ikke noe om dokumentbunken. Eksamensbesvarelsen ble ikke sjekket opp mot dokumentbunken på toalettet.

En saksbehandlingsfeil, men bevissituasjonen ellers er så solid at høgskolen frifinnes, mener retten.

Dermed står vedtaket om utestengelse og annullering av eksamen fast.

Les flere saker i AN.no her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere