RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gjemte regninger i skuffer og skap

Regningen forsvinner ikke dersom du ignorerer dem, men for Mona var det lettere å gjemme dem bort enn å ta tak i problemet.

(SIDE2): En uventet reparasjon på bilen, gjorde at Mona mistet oversikten over økonomien. Hun hadde ikke penger akkurat da til å betale regningen og etter det bare ballet det på seg. Til slutt lå det uåpnede regninger gjemt bort i hele huset, og Mona hadde ingen anelse om hvor mye hun skyldte.

Les mer:Shopping kan ruinere livet ditt

Nå har hun ved hjelp av økonomene i «Luksusfellen» tatt tak i problemet.

- Jeg gjorde det meste selv da, men trengte virkelig det sparket bak som jeg fikk av Magne og Halgeir. Nå etter at inkassokravene har sluttet å komme, får jeg jo nesten ikke post lengre, ler tobarnsmoren fra Halden.

«Luksusfellens» to økonomieksperter Hallgeir Kvadsheim og Magne Gundersen ba Mona om å finne fram alle de ubetalte regningene sine, kom hun bærende med flere plastnett.

Se Monas hauger med regninger her.

(artikkelen fortsetter nedenfor)

HTML EMBED

Da det ble kjent i nærområdet at Mona skulle være med på TV, har responsen vært enorm. Folk kommer bort til henne på skolen der hun jobber, på håndballkampen til barna, ja til og med på butikken for å spørre om råd.

- Jeg har liksom aldri snakket om økonomien min før, men etter at reklamen for programmet har begynt å gå på TV og sånn, kommer folk bort til meg på Kiwi og åpner seg opp. De forteller meg a t jeg ikke er alene. Folk kommer bort til meg på håndballkamp og snakker om sine egne personlige problemer, sier Mona som også kan fortelle at flere i omgangskretsen har blitt inspirerte til og ordne opp i sin egen økonomi.

- Jeg dreit meg litt ut, det er jo ikke noe hemmelighet nå som det kommer på TV, og hvis folk kan lære av det, så er jo det flott.

Ville trekke seg
Mona tenkte mange ganger på å trekke seg fra programmet etter at hun meldte seg på, men føler at det absolutt var verdt det.

- Man utleverer seg jo på TV, men det er liksom det ekstra sparket i baken som man trenger. Uten det sparket kommer man seg ikke ut av problemene. Pluss at nå når man har vært på TV er det jo mange som følger med. Tror du det er mange som følger med om Børge og Angelina kjøper seg champagne på byen nå eller, ler Mona om ”Luksusfellens” to første kandidater.

Les om Børge og Angelina her: Shoppet klær for 500.000

- Jeg har litt kontakt med de andre som har vært med, og Børge og Angelina er nydelige mennesker som har vært skikkelig flinke i etterkant. Alle som jeg møtte under filmingen av programmet var kjempeherlige folk. Det gikk veldig greit å åpne seg for Magne og Hallgeir, jeg følte meg veldig trygg på dem, sier alenemoren om ”luksusfellens” to økonomiske eksperter.

«Ola Nordmann-problem»

Monas problem er absolutt ikke uvanlig. Mange i Norge befinner seg i samme situasjon, der man har god lønn, men bare dårlig økonomisk oversikt. Monas drøm før hun kontaktet «Luksusfellen» var å kjøpe seg hus. Ikke bare har hun vært på visning i dag, hun har også startet sitt eget firma, sparer 7000 kr hver måned og har reservert seg mot telefonselgerne hun tidligere slet med å si nei til.

-Jeg måtte selge bilen, men eksmannen min har vært så snill at han har lånt meg en bil til jeg får råd til å kjøpe en ny. Nytt hus er også nært forestående. Jeg har god kontakt med banken og har vært snill jente, så jeg vet hvor mye jeg får i lån, sier Mona som har klarte å kjempe seg ut av luksusfellen og fått stålkontroll på økonomien.

Se «luksusfellen» på TV3 onsdager klokken 20.30

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere