Gå til sidens hovedinnhold

Gjemte tyvegods i barnevogna

Her blir de to kvinnene tatt av vektere etter å ha gjemt tyvegods under et lite spedbarn i barnevogna.

STRØMMEN (RB.no): - Dette er kynisk. Og det er tragisk. At to kvinner velger å bruke et lite barn som skjold for tyvegodset sitt, sier driftssjef Ole Herredsvela ved Strømmen Storsenter til RB.no.

I ettermiddag ble de to kvinnene, som opprinnelig er fra Nigeria – en 21-åring fra Lørenskog og en 32-fra Oslo – tatt på fersken av vektere på kjøpesenteret:

Mens vekterne så på fra utsiden av Cubus gjemte de parfyme og barneklær under det lille spedbarnet som lå i barnevogna. De fikk nasket til seg varer for om lag 2.400 kroner før de ble tatt.

- Varsler barnevernet
De to kvinnene ble pågrepet av vekterne som ringte politiet. De har i ettermiddag dimittert de to kvinnene som i etterkant vil bli anmeldt for tyveriet.

Operasjonsleder Per Stenslet i Romerike politidistrikt sier til RB.no at det i slike situasjoner også er vanlig å sende en bekymringsmelding til barnevernet.

32-åringen, som RB får opplyst er barnets mor skal ha lignende saker på seg tidligere. Da fra Oslo.

Det var hos Cubus kvinnene holdt på. Betjeningen fattet raskt mistanke til de to kvinnene og kontaktet vektere da de fant avrevne prislapper der de hadde vært.

- Det er godt at vi fikk stoppet dem. Det sender et signal om at vi begynner å bli dyktige til å spotte ut butikktyver. Samtidig er det godt å vite at all innsatsen vi legger ned gir resultater, sier driftssjef Ole Herredsvela.

Ingen ny metode
Driftssjef Ole Herredsvela er ikke overrasket over barnevogn-metoden. Den er slett ikke ny.

- Det er ikke et ukjent problem at det stjeles ved å dumpe varene i en barnevogn. Godt er det at barnet var såpass lite at det var uvitende til hva som skjedde, sier Herredsvela.

- Gjør dette at dere følger spesielt med på folk med barnevogn?

- Nei, de skal på ingen måte føle seg overvåket. Vi ser på person, ikke barnevogn, svarer driftssjefen.

Romerikes Blad har tidligere omtalt lignende tyverier ved Strømmen storsenter. Tidligere har det også vært klær som sto på menyen for barnevogn-tyvene.

Denne saken er levert av RB.no.

Reklame

NÅ: Black Friday-pris på Garmin-favoritten fenix 5 Plus