RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gjenfant pingsignaler  - mulig gjennombrudd i letingen etter MH370

HÅPET STIGER: Sjefskoordinator for den australske delen av leteaksjonen Angus Houston (til venstre) sier nå følgende: - Jeg er nå optimistisk og jeg tror at vi vil finne flyet, eller det som er igjen av det, om ikke veldig lenge. (til høyre den australske forsvarsministeren David Johnston)
HÅPET STIGER: Sjefskoordinator for den australske delen av leteaksjonen Angus Houston (til venstre) sier nå følgende: - Jeg er nå optimistisk og jeg tror at vi vil finne flyet, eller det som er igjen av det, om ikke veldig lenge. (til høyre den australske forsvarsministeren David Johnston) Foto: Greg Wood (Afp)
Sist oppdatert:
Leteaksjonen har gjennoppdaget pingsignaler som er forenlig med signaler fra svarte bokser i fly.

Oppløftende nyheter for leteaksjonen etter Malaysia Airlines MH370 som går under navnet Ocean Shield. Tirsdag tok et australsk marinefartøy inn nye signaler. Det melder flere nyhetsbyråer.

To ganger i løpet av tirsdag tok man inn signalene. Det første varte i fem minutter og 25 sekunder, mens det andre varte i syv minutter. Analyser bekrefter at signalene stemmer overens med de svarte bokser sender utTotalt har Ocean Shield fanget opp signaler i det samme området hele fire ganger.

Følg utviklingen direkte i Nettavisens Livestudio nederst i saken

De nye opptakene gjør at leteaksjonen kan triangulere leteområdet og snevre det kraftig inn.

Sjefskoordinator for den australske delen av leteaksjonen, Angus Houston, uttaler ifølge CNN at han er sterk i troen på at de nå leter i riktig område.

- Vi kan begrense området vi leter i noe som gjør oppdraget mye mer håndterbart, sier Houston ifølge CNN og legger til:

- Jeg er nå optimistisk og jeg tror at vi vil finne flyet, eller det som er igjen av det, om ikke så veldig lenge.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere