Gjengjakten i Oslo står i stampe

Oslo (NTB): Strid mellom Oslo-politiets gjengjegere og politiledelsen gjør at innsatsen mot kriminelle gjenger stopper opp.

Gjengprosjektet i Oslo har hatt stor suksess etter at justisminister Knut Storberget (Ap) høsten 2006 fant 6 millioner kroner ekstra til etablering av prosjektet.

Men de to siste månedene har gjengjegerne, ifølge flere politikilder, knapt produsert en eneste straffesak, skriver Aftenposten.

Årsaken er at politiledelsen har besluttet å kun fortsette gjengbekjempelsen ut 2011, som et prosjekt. De som jobber i prosjektet ønsker en permanent innsatsstyrke som også rettes mot MC-bander og andre gjenger.

I tillegg har det kommet sterke reaksjoner på at politiledelsen vil skifte ut samtlige politispanere i prosjektets innsatsgruppe. Da utskiftingsplanene ble kjent, ba samtlige spanere seg frabeordret tjenesten. De måtte tvangsbeordres til fortsatt tjeneste.

? En slik rullering betyr tap av viktig ekspertise som mannskapene ikke får nytte av om de sendes i retur til politistasjonene, sier de to tillitsvalgte Jostein Langballe og Torstein Kristensen. De peker på at spesialkompetanse og et betydelige kildenett forsvinner om spanerne skiftes ut. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.