RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
DØMT: Ghulam Abbas (øverst) og Shahid Rasool ble begge dømt til fengsel. Til venstre forsvarer Hans-Olav Bytningsvik under domsavsigelsen fredag.
DØMT: Ghulam Abbas (øverst) og Shahid Rasool ble begge dømt til fengsel. Til venstre forsvarer Hans-Olav Bytningsvik under domsavsigelsen fredag. Foto: Scanpix / montasje

Gjengmedlemmer dømt

Sist oppdatert:
Toppene i B-gjengen må i fengsel og mister millioner.

En rekke sentrale medlemmer av B-gjengen er dømt til fengselsstraffer. De dømte er også fradømt store pengesummer og flere leiligheter i Brasil som nå tilfaller statskassen. I den svært omfattende dommen fra Oslo tingrett har de domfeltes store verdier blitt knyttet til kriminelle handlinger.

Store verdier inndratt
Ved siden av domfellelser for ulike kriminelle handlinger er mange av de tiltalte dømt for heleri. Det er denne virksomheten som gjør at retten har inndratt de store verdiene til fordel for statskassen.

32 år gamle Ghulam Abbas er dømt til fire års fengsel, og inndragning av nesten 2,6 millioner kroner og en rekke leiligheter i Brasil.

«Retten har ikke vært i tvil om at Ghulam Abbas har vært klar over at midlene hadde ulovlig opphav, og han domfelles for forsettlig (...) grovt heleri».

Utpressing og heleri
30 år gamle Zahid Rasool er dømt til fem års fengsel for utpressing og heleri. samt inndragning av over 5,6 millioner kroner, samt flere leiligheter i Brasil. Verdiene har vært utbytte av ulovlige handlinger.

28 år gamle Qaiser Rasool er dømt til ni måneders fengsel for heleri, og inndragning av 500.000 kroner og en leilighet i Oslo.

24 år gamle Yasir Rasool er dømt til et års fengsel for heleri, og inndragning av 400.000 kroner

21 år gamle Faisal Rasool er dømt til to års fengsel for heleri, svindel og våpenbesittelse. Han må også tåle inndragning av 500.000 kroner.

Brødrenes 66 år gamle far er dømt til 18 måneders fengsel for heleri, og inndragelse av 800.000 kroner.

Kvinnene gikk fri
Brødrenes mor frifinnes. «Retten har ved vurderingen lagt avgjørende vekt på at Mofiz Akhter er analfabet, og hun har som førstegenerasjons innvandrerhustru i alle år vært hjemmeværende. Det er ikke ført bevis for at hun har hatt noen som helst innsikt i sønnenes økonomiske disposisjoner.» står det i dommen.

En 26 år gammel søster dømmes til ett års betinget fengsel for heleri og inndragning av 300.000 kroner.

I tillegg er en 52 år gammel kvinne dømt til 120 dagers fengsel for uaktsomt heleri, men slipper å miste penger og eiendeler.

To andre kvinner på 30 og 32 er frifunnet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere