RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gjennombrudd for Navamedic

Sist oppdatert:
Det norske legemiddelselskapet Navamedic melder om et gjennombrudd.
Navamedic har nådd en av milepælene når de nå har fått beskjed om at CHMP anbefaler at selskapets produkt Glucomed/Flexove basert på glukosamin HCl godkjennes.

En formell godkjenning fra Standing Committee i EU-kommisjonen forventes i løpet av de neste tre månedene, opplyses det i en melding. Committee for Medicinal Products for Human Use (CHMP) er en underkomite av det Europeiske legemiddelverket (European Medicines Agency - EMEA)

Gjennombrudd

Godkjenningen vil gjelde alle 25 EU/EØS-landene som inngikk i Navamedics søknad, og selskapet forbereder produktlanseringer i atskillige nye markeder i løpet av 2007.

-Dette er et stort gjennombrudd for oss. Vi har allerede signert avtaler med en rekke sterke partnere for salg og distribusjon avGlucomed/Flexove som dekker tilsammen 14 land i og utenfor EU/EØS, og vi ser frem til å starte lanseringen av produktet i Europa i 2007. Basert på produktets effekt, sikkerhet og kvalitet, er vi trygge på at Glucomed/Flexove vil bli et velkomment behandlingsalternativ for den store og voksende guppen av pasienter som lider av slitasjegikt, skriver adm. direktør Øyvind W. Brekke i Navamedic i en melding.

Navamedics produkt Glucomed/Flexove, basert på glukosamin HCl, for symptomlindring ved slitasjegikt ble godkjent i Sverige i august 2005. Med Sverige som referanseland sendte Navamedic en søknad om godkjenning i ytterligere 24 EU/EØS land i oktober 2005.

Omfatter 25 land

-Produktet har allerede blitt lansert i Sverige og på Island. Vi har allerede anmodet om nasjonal Markedsføringstillatelse i de landene som godkjente produktet i januar og vil be om Markedsføringtillatelse i øvrige land så raskt som mulig. Alt i alt forventer vi å lansere
produktet i ytterligere land fra og med andre kvartal 2007, skriver Brekke i meldingen.

Landene som omfattes av avgjørelsen er Belgia, Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Hellas, Irland, Island, Italia, Kypros, Latvia, Litauen, Luxemburg, Nederland, Norge, Portugal, Polen, Tsjekkia, Slovakia, Spania, Storbritannia, Sverige, Tyskland, Ungarn og Østerrike.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere