RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gjennombrudd i Alzheimerforskningen

Foto: Kallestad, Gorm (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Forskere mener de kan redusere antall syke med 20 prosent.

(SIDE2): Genforskere har gjort nye oppdagelser som kan redusere antall Alzheimertilfeller med 20 prosent, melder skynews.com.

Tre gener
Et britisk- og et franskledet team har sammen funnet tre nye gener som er tett forbundet til sykdommen. De mener at dersom man klarer å isolere virkningen disse genene har på Alzheimerpasienter, kan man redusere antallet nye sykdomstilfeller med flere 100.000 tilfeller årlig.

Siste fra Side2? Sjekk forsiden her!

Forskerne selv beskriver oppdagelsen som et gigantisk skritt fremover i Alzheimerforskningen.

- Dersom vi klarer å fjerne de skadelige effektene i genene gjennom behandling, kan vi redusere antallet av dem som utvikler Alzheimer med 20 prosent, sier professor Julie Williams, som har ledet det britiske teamet.

Stadig flere demente
Forskerne håper å finne flere gener som har betydning for sykdomsutviklingen.

Per i dag finnes medisiner som til en viss grad behandler pasientenes symptomer, men Alzheimer kan ikke kureres. I dag er det rundt 60 000 demente i Norge, og Alzheimers er den største årsaken til demens i vestlige land. I 2030 ventes det å være 72 000 mennesker med Alzheimers her i landet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere