RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gjennomførte rekonstruksjon med drapssiktet politimann

Skien/Oslo (NTB-Dag Kjørholt): Politiet gjennomførte torsdag kveld en rekonstruksjon av hva om skjedde da Linn Madelen Bråthen (33) falt 45 meter fra Breviksbrua og døde natt til 3. august.

Den 40 år gamle politimann fra Telemark som er siktet for å ha drept Bråthen ved å dytte eller kaste henne fra brua, var til stede under den vel to timer lange rekonstruksjonen.

Rekonstruksjonen er et avhør av siktede som foretas for å få en billedlig fremstilling av den politiforklaring han tidligere har avgitt, opplyser politiadvokat Lise Dalhaug i Vestfold politidistrikt. Fremstillingen ble gjennomført under ledelse av eksperter fra Kripos.

- Vi mener det ikke er fare for bevisforspillelse nå. Det gjenstår noen avhør, men ikke som han kan påvirke. Alle som står ham nær, er avhørt grundig. Vi har også kontroll på alt av bevis, som mobiltelefoner og datamaskiner, sa politiadvokat Lise Dalhaug i Vestfold politidistrikt til NTB onsdag.

Under fremstillingen viste den siktede ved hjelp av en tøydukke i full størrelse og en kvinnelig markør hvordan han og venninnen beveget seg før hun falt fra brua. På et tidspunkt ga han blant annet markøren en klem. 40-åringen illustrerte hvordan han angivelig forsøkte å hindre Bråthen i å hoppe.

Siktede kom ut på brua iført hettegenser og i følge med tolv personer, blant dem politifolk og mannens forsvarer, advokat Arne Lie.

Politiet hadde med egne fotografer for å dokumentere rekonstruksjonen, som begynte på den siden paret begynte å gå over Breviksbrua og der de ble fanget opp av et overvåkingskamera.

Følget stoppet opp litt forbi midten av brua der 40-åringen viste sin versjon av det som skjedde før venninnen døde. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere