*Nettavisen* Nyheter.

Gjennomgående positiv børsdag endte svakt ned

Oslo (NTB): Etter å ha holdt seg over nullen det meste av tirsdagen, endte hovedindeksen på Oslo Børs ned en halv promille til 508,74 poeng.

24.09.13 17:49

Rec-kursen stupte med 24 prosent i løpet av dagen, men det skyldes at aksjer kjøpt på tirsdag eller senere ikke gir rett til tegning i det nye selskapet Rec Solar som skal skilles ut fra dagens Rec.

En annen aksje som var med på å trekke børsen i negativ retning, var cruiserederiet RCCL. Rederiet faller etter at konkurrenten Carnival la fram nye tall, som riktignok var gode, men som nedjusterte fremtidsutsiktene i bransjen, skriver E24. RCCL endte ned 2,7 prosent.

De to beste på listen over de mest omsatte aksjene denne torsdagen var Statoil og Telenor, som steg med henholdsvis 1,1 og 1,5 prosent.

Oljeprisen endret seg lite i løpet av dagen, og et fat nordsjøolje kostet 108,15 dollar da Oslo Børs stengte. For amerikansk lettolje lå prisen på 103,05 dollar fatet.

I Europa endte de viktigste indeksen i pluss tirsdag. FTSE 100 i London steg med en kvart prosent, mens DAX-indeksen i Frankfurt endte opp 0,3 prosent og CAC 40 i Paris økte med 0,4 prosent i løpet av dagen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.