RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gjennomgår rutiner og utstyr etter dødsulykke

Sist oppdatert:
Nannestad kommune har bedt de som driver idrettshallene i kommunen gå gjennom utstyr og rutiner etter ulykken i Nannestadhallen onsdag som førte til at en gutt døde på sykehus torsdag.

– I formiddag har vi kontaktet personellet i hallene i kommunen og bedt dem gå over utstyret og sjekke det. Så må vi gjennomgå rutinene med leietakerne, sier rådmann Paul Glomsaker til NTB torsdag ettermiddag.

Den sju år gamle gutten som fikk et håndballmål over seg i Nannestadhallen i Akershus, døde av skadene.

– Dette er en tragisk ulykke, og lensmannskontoret har iverksatt ordinær etterforskning med sikte på å avklare bakgrunn for ulykken, sier lensmann Bjørn Hoff i Nannestad og Gjerdrum.

Undersøkte målene
Kommunens virksomhetsleder sjekket sikkerhetsrutinene i hallen onsdag kveld.

– Vi har gjennomgått utstyret, og det er ikke noe feil med det. Vi har også gått gjennom rutinene. Målene er flyttbare, så det er avhengig av at de blir sikret når de blir satt tilbake. Etterforskningen får avklare om det ble gjort, men det kan tyde på at de ikke ble det, sier Glomsaker.

Sjuåringen ble truffet i hodet av målet mens han var på fotballtrening.

– Slike mål skal være sikret, sa operasjonsleder Bjørn Jahr i Romerike politidistrikt til NTB onsdag kveld.

Skolesamlinger
Gutten ble livstruende skadd og ble fløyet til Ullevål sykehus i Oslo med luftambulanse. Politiet fikk melding om ulykken klokka 17.43. En time senere var den skadde på vei til sykehus i luftambulanse.

– Det er oppfølging på de aktuelle skolene i samarbeid med kommunens kriseteam. De hadde en samling på morgenen på skolen der gutten gikk. Så vil det bli en ny samling der det blir informert om det tragiske utfallet, sier rådmannen.

Nannestad kommune vil følge opp de pårørende. (©NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere