RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Her, ved Volavatnet nord for Voss, ble det savnede mikroflyet funnet tirsdag ettermiddag.
Her, ved Volavatnet nord for Voss, ble det savnede mikroflyet funnet tirsdag ettermiddag. Foto: Voss Utferdslag / Turistforeningen (NTB scanpix)

Gjenopptar letingen etter to menn i styrtet mikrofly

Sist oppdatert:
Åtte mann startet onsdag morgen på turen opp til Volavatnet hvor det skal gjøres nye forsøk på å grave fram flyet som styrtet mandag. To menn er savnet.

Mannskapet startet rundt klokken 08.30 onsdag på turen opp til fjellområdene nord for Voss, hvor det styrtede mikroflyet er funnet på rundt 900 meters høyde. Fire personer fra Røde Kors, tre fra Voss brannvern og en person som er godt kjent i området er med i følget.

- De har med seg mye tungt utstyr for å kunne grave fram flyet. Alt fra motorsag til vinsjer, økser og spett, sier lensmann Ivar Hellene i Voss lensmannsdistrikt til NTB.

To lensmannsbetjenter som har overnattet på en hytte i området deltar også i aksjonen. I tillegg deltar en representant fra Norges Luftsportsforbund, som undersøke årsaken til ulykken sammen med politiet.

Flyet boret seg delvis gjennom isen og ned i et snølag da det styrtet mandag, og cockpiten ligger nå begravd under isen. To menn på 33 og 48 år som var om bord i flyet er savnet, og politiet tror de befinner seg i cockpiten.

Flyet tok av fra Bømoen flyplass på Voss, med to menn ombord, mandag ettermiddag.


- Den største utfordringen blir hvor mye det er frosset til rundt flyet. Vi kan og risikere at vann har frosset inne i flyet, og da blir det tungt å løfte opp, sier Hellene. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere