RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gjensidige NOR anbefaler Irak-gambling

Sist oppdatert:
Gjensidige NOR Equities anbefaler investorer å kjøpe aksjer for å posisjonere seg for en raskt avklart Irak-krig. Her kan du se hvilke aksjer meglerhuset anbefaler å satse på, og hvilke du bør la ligge
I en mail sendt ut før helgen, i forkant av meglerhusets månedlige strategirapport, anbefaler Gjensidige NOR Equities en økt satsning på aksjemarkedet.

Da legges det til grunn at det blir krig i Irak, men at uroen ikke sprer seg til nabolandene.

En rask avklaring i Irak vil øke risikovilligheten i markedet. I dag er risikopremien på historisk høyt nivå, ifølge Gjensidige NOR Equities.

En rask avklaring i Irak vil medføre at oljeprisen faller, den globale veksten vil ta seg opp, og rentenivået i det amerikanske obligasjonsmarkedet stiger. Risikopremien vil falle og investorene blir mer villige til å ta risiko. Dollaren vil styrke seg og kronen bli svekket.

Man bør da ha en overvekt i aksjer, og spesielt i vekstaksjer og sykliske aksjer, som kan forventes å stige mest i oppgangsfaser.

Meglerhuset mener Oslo Børs har mindre oppside enn de ledende aksjene i S&P 500-indeksen i USA, på grunn av at effekten av den sterke kronen ikke er fullt tatt høyde for på Oslo Børs, og på grunn av energieksponeringen, som ikke er positiv hvis oljeprisen faller.

På Oslo Børs anbefaler meglerhuset aksjer som direkte eller indirekte vil tjene på en amerikansk seier i Irak: Royal Caribbean, Tandberg, Frontline, Telenor, SAS og Norske Skog.

Statoil, Smedvig, Fred. Olsen Energy og TGS NOPEC ventes derimot å gjøre det dårligere enn markedet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere