RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gjensidige NOR anbefaler Røkke

Sist oppdatert:
Gjensidige NOR Equities dropper Hydro fra sin anbefalte portefølje, og anbefaler i stedet Kjell Inge Røkkes Aker Kværner. Her kan du se hvilke andre aksjer som anbefales
- Vår defensive strategi de siste ukene har kanskje ikke vært aller riktigst når Oslo Børs har steget over 3%. Vi tror likevel ikke tiden er inne for å bli altfor offensive, makrotall fra den amerikanske økonomien og effekter av SARS-viruset gjør at vi fortsatt holder oss borte fra f.eks teknologisektoren, skriver Gjensidige NOR Equities i sin ukerapport.

- Norsk Hydro har hatt en meget god kursutvikling den siste tiden, og vi velger å ta gevinst. Inn går Aker Kværner, så noe mer offensive er vi likevel, skriver meglerhuset.

Meglerhuset mener Aker Kværner er inne i en klassisk snuoperasjon, og tror aksjen kan gå til 5,50 kroner i løpet av 12 måneder. Konsernet jobber med å øke omsetningen i Oil&Gas, hvor marginene og utsiktene er bra, og kutte omsetningen der det er dårlig, Engineering&Construction og Skipsbygging.

- Aker Kværner antas gå fra å være en konkurskandidat til å bli et selskap med forbedret inntjening, skriver Gjensidige NOR Equities.

De andre aksjene som anbefales er BNbank, Orkla, Golar LNG, Statoil, og ProSafe.

Meglerhusets modellportefølje har den siste uken steget med 0,78 prosent, klart svakere enn Oslo Børs hovedindeks, som er op 3,01 prosent. Men hittil i år er porteføljens oppgang på 5,29 prosent klart bedre enn hovedindeksens minus 1,00 prosent. Porteføljen har også slått indeksen klart de siste årene.

Porteføljen ble satt opp og publisert før Hydros kvartalsrapport i dag tidlig.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere